Optimal temperatur i fryseskabet/frysezonen
Den korrekte temperaturindstilling er afgørende for madvarernes holdbarhed. Når temperaturen falder, går mikroorganismernes vækstprocesser langsommere. Madvarerne bliver ikke fordærvet så hurtigt.
En temperatur på -18 °C er nødvendig for at fryse friske madvarer. På den måde kan madvarernes holdbarhed forlænges, og den optimale kvalitet bevares.
Så snart temperaturen stiger til over -10 °C, begynder mikroorganismernes nedbrydning, og madvarerne får en kortere holdbarhed. Derfor må optøede eller afrimede madvarer kun genindfryses, når de er blevet forarbejdet (kogt eller stegt). De høje temperaturer dræber de fleste mikroorganismer.
Temperaturen i fryseskabet/frysezonen stiger:
jo hyppigere og længere døren er åben.
jo flere madvarer der opbevares.
jo varmere de nyligt indlagte madvarer er.
jo højere er køleskabets omgivelsestemperatur. Køleskabet er designet til en bestemt klimaklasse (omgivelsestemperaturområde), hvis grænser skal overholdes.