Sydneys haute cuisine

"Down Under" i gourmetparadis

Sydney er en vaskeægte storby, og hvad angår kulinariske fornøjelser, forkæles indbyggere og besøgende med endnu flere valgmuligheder end de fleste andre steder i verden.

"Byen Down Under" er en by, der virkelig emmer af diversitet. Køkkenet er lige så multikulturelt som indbyggerne. Blandt de mange skyskrabere i byens forretningscentrum samles unge erhvervsfolk på smarte spisesteder. Bydelen Paddington er med dens flotte victorianske arkitektur hjemsted for byens homoseksuelle og bohemer. Chippendale, kendt som Chippo, er det mest hippe område, og der er her, arkitekt Jean Nouvel og specialisten i lodrette haver Patrick Blanc nu er udødeliggjort i Central Park Mall.

Automata

Clayton Wells kommer også fra Chippo. Åbningen af Old Clare Hotel i et tidligere bryggeri faldt sammen med hans plan om at starte sin egen restaurant. Resultatet er "Automata", der er beliggende i denne historiske bygning, og det er det, alle i Sydney snakker om. Claytons køkken bruger de bedste australske produkter, og hans elegante retter på den obligatoriske 5-retters menu er en fusion af kulinariske traditioner fra mange lande. Han kombinerer f.eks. hummerhaler og dampet aubergine med en sauce af XO og rødvinseddike drysset med avruga-kaviar.

Kensington Street Social

Hans nabo er den britiske Michelin-stjernekok Jason Atherton ("Pollen Street Social" og "City Social" i London) på "Kensington Street Social". I denne industrielle kulturarvsbygning er der 10 meter til loftet, og gæsterne kan se kokkene i det åbne køkken. De fremtryller delikatesser som Queensland spanner-krabbe med frossen agurkegazpacho og rabarber eller stegte Berkshire-svinekoteletter med spidskål og majroer.

Ester

Atmosfæren hos "Ester" er en blanding af vinkælder og studenterbar. Restauranten er afslappet, men betjeningen er hurtig. Den er meget populær, ikke kun blandt Chippos, og selvom du har reserveret bord, skal du måske vente. Lige som på "Automata" er der blot få ingredienser på menuen af Mat Lindsay, som f.eks. "blæksprutte/kartoffel/nduja" (sidstnævnte er en krydret pølse). En anden ret er lavet af blomkål, mandler og mynte. Resultatet er en udsøgt smag, når ingredienserne blandes i din mund. Forretten alene er så god, at du ikke har lyst til at stoppe med at spise den: Blodpølsesandwich, en minisandwich lavet af sødt hvidt brød med rød blodpølse bagt i træovn.

Bennelong

"Bennelong" er et af de mest spektakulære spisesteder, hvad angår udsigt over havnen. Du kan selvfølgelig ikke se Sydneys Operahus, fordi det er der, hvor kokken Peter Gilmores restaurant ligger. Hans innovative køkken er som en rejse gennem Australien, hvor højkvalitetsingredienser samles fra særligt udvalgte landmænd, fiskere og producenter og tilberedes omhyggeligt.

Mr. Wong

"Mr. Wong" udgør en slående kontrast. Restauranten med rustik stil i værkstedslignende lokaler er placeret i en baggård med en lang kø uden for døren. Maden her er kantonesisk med et moderne strejf. Deres dim sum er en fremragende frokostret. Uanset om dumplingsene af risdej er fyldt med wagyu og trøfler eller er traditionelle xiaolongbao (fyldt med hakket svinekød i egen saft), kan tilhængere af dim sum ganske enkelt ikke få nok af dem.

Yellow

Før årets kok i 2015, Brent Savage, og sommelier Nick Hildebrandt flyttede ind, var deres gule bygning hjemsted for et kunstnerkollektiv, der skabte voldsom opstandelse. Nu er "Yellow" byens bedste vegetarrestaurant. De delikate kreationer på tallerkenerne er en fest for øjet og smagsløgene. F.eks. glaskål, enoki-svampe og grønstsagsjus eller broccolibuketter, amarant og ærter.

The Paddington

"The Paddington" har det mest originale gastronomiske koncept. Baren er i den ene side, og det åbne køkken er i den anden med tre meter brede rotisseries. Alt her grilles, herunder frisk fisk, det fineste kød og grøntsager. Tilføj en øl fra et mikrobryggeri og muligheden for at snakke med de andre ved dit bord, så har du indbegrebet af livet i Sydney.

Restauranter

Automata
5 Kensington Street
Sydney
Tlf.: +61/2 82 77 85 55
www.automata.com.au

Ester    
46–52 Meagher Street
Sydney
Tlf.: +61/2 80 68 82 79
www.ester-restaurant.com.au

Kensington Street Social
3 Kensington Street
Sydney
Tlf.: +61/2 82 77 85 33
kensingtonstreetsocial.com

Bennelong
Sydney Opera House
Sydney
Tlf.: +61/2 92 40 80 00
www.bennelong.com.au

Mr. Wong
3 Bridge Lane
Sydney
Tlf.: +61/2 92 40 30 00
merivale.com.au/mrwong

The Paddington
384 Oxford Street
Sydney
Tlf.: +61/2 92 40 30 00
merivale.com.au/thepaddington

Forfatter: Kiki Baron
Billeder: © PR

 

Til top