SoegFind en butik
Hjælp til

Køle- og fryseskabe

Køle- og fryseskabe

Opbevar madvarer korrekt i køleskabet/kølezonen

Optimal temperatur i køleskabet/kølezonen

Den korrekte temperaturindstilling er afgørende for madvarernes holdbarhed. Når temperaturen falder, går mikroorganismernes vækstprocesser langsommere. Madvarerne bliver ikke fordærvet så hurtigt. Vi anbefaler en temperatur på 4 °C i kølezonen.

Temperaturen i køleskabet/kølezonen stiger:

  • jo hyppigere og længere døren er åben.

  • jo flere madvarer der opbevares.

  • jo varmere de nyligt indlagte madvarer er.

  • jo højere køleskabets omgivelsestemperatur er. Køleskabet er designet til en bestemt klimaklasse (omgivelsestemperaturområde), hvis grænser skal overholdes.

Forlæng madvarernes holdbarhed

Den vigtigste forudsætning for en lang opbevaringsperiode er, at madvarerne er friske, når de opbevares.
Vær også opmærksom på holdbarhedsdatoen og den korrekte opbevaringstemperatur (jo koldere den indstillede temperatur er, jo længere kan madvarerne holde sig).
Kølekæden må ikke afbrydes, hvis du fx transporterer madvarer i en varm bil.

Opbevar ikke disse madvarer i køleskabet/kølezonen

Ikke alle madvarer egner sig til opbevaring ved temperaturer under 5 °C, da de er følsomme over for kulde.

Disse kuldefølsomme madvarer omfatter bl.a:

  • Ananas, avocado, bananer, granatæbler, mango, meloner, papaya, passionsfrugt, citrusfrugter (fx citroner, appelsiner, mandariner, grapefrugt)

  • Frugt, der skal modnes

  • Auberginer, agurker, kartofler, peberfrugter, tomater, squash

  • Hård ost (fx parmesan, fjeldost)

Brugsanvisning

Brugsanvisning

Her finder du brugsanvisningerne til dine Miele-produkter
Læs mere
Bestil servicebesøg

Bestil servicebesøg

Vi tager gerne imod din bestilling af servicebesøg online eller via telefon.
Planlæg et besøg
Kontaktformular

Kontaktformular

Beskriv årsagen til din henvendelse på vores kontaktformular. Miele Service kontakter dig hurtigst muligt.
Til kontaktformularen