Kaffebønner til enhver smag

Matthias Peters' passion for kaffe har ført til en ny blanding.

Culinary Art

Matthias Peters kan ikke forestille sig en dag uden kaffe. Det behøver han heldigvis heller ikke – med Miele Black Edition N°1 har han skabt en blanding, der altid virker for ham.

Matthias Peters kan ikke forestille sig en dag uden kaffe. Han starter hver morgen med en kop af den sorte nektar. Hvad er hans ultimative mål? Ren nydelse! Som administrerende direktør for kafferisteriet Vollmer Privatrösterei tager han sin personlige passion for kaffe med på arbejde. I sin søgen efter en ny blanding ledte han efter den perfekte allrounder – en variant, der smager godt, uanset om det er som en espresso, café crème eller latte macchiato.

Så han begyndte at eksperimentere og smage. Og så eksperimenterede han lidt mere. Han blandede forskellige varianter, forsøgte forskellige ristemetoder, smagte igen og igen – og blev ved med at ændre opskriften, indtil han var tilfreds. Så han tog sin blanding med til Miele, der kunne lide, hvad han havde lavet. Men efter Matthias Peters' mening er den perfekte kaffe mere end blot en original blanding. Den kræver også masser af tid og opmærksomhed. Så da han havde overbevist Miele, kom hans kaffe tilbage i maskinerne, og han lavede endnu flere smagninger i jagten på det allerbedste resultat. I dag producerer denne ekspert ud i fine nuancer blandingen Miele Black Edition N°1 på sit risteri.

Han rister bønnerne hurtigt, så de kun har 20 minutter til at åbne sig og frigive deres aroma. Matthias Peters tager også hensyn til miljøet, så han bruger kun økologisk fair trade-kaffe. Han er overbevist om, at hans kærlighed til kaffe kan smages.

Autorin: Maria Berentzen
Foto: © Miele