Tilmeld dig Mieles nyhedsbrev

Mieles nyhedsbrev

Tilmeld dig og få 15% rabat på pleje- og tilbehørsprodukter på din første ordre i Mieles webshop.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

TempControl - temperaturkontrol på kogepladen

TempControl

Det endelige opgør med klaprende grydelåg, brændte pandekager og skilt bearnaisesauce

Miele præsenterer nye induktionskogeplader med TempControl, der garanterer perfekte resultater hver gang, du skal stege og brase. Ud over de sædvanlige effekttrin får du nu tre stegetrin med kontrollerede temperaturer, plus en simre- og en holde-varm-funktion. Takket være den konstante temperatur slipper du for besværet med at regulere effekttrin op og ned hele tiden, og den enkle anvendelse har samtidig sikkerheden i top – der er ikke længere noget, der brænder på!

Hvad er forskellen på effekttrin og temperaturkontrollerede trin?
Når du tænder under panden på din kogeplade uden TempControl, vil maden på panden stødt blive varmere og varmere - også selvom du lader kogepladen stå på det samme effekttrin. Du kender det sikkert fra din gryderet, der bare skulle stå med et let kog over lang tid, og pludselig når du tjekker, så bulderkoger det hele. Dette sker ikke på Mieles kogeplader med TempControl, og det gør en kæmpe forskel for det færdige resultat. Med TempControl holder kogepladen en konstant temperatur på maden, og det sikrer en kontrolleret jævn tilberedning og at intet brænder på. Bemærk, at dette er uden brug af specielle gryder og pander - blot helt almindeligt induktionskogegrej. 

Tre trin at vælge imellem
Du får tre temperaturkontrollerede trin at vælge imellem: Sagte stegning, medium stegning og kraftig stegning, der hver især egner sig til tilberedning af forskellige typer madvarer. Et spejlæg bør fx steges sagte, rejer ved medium temperatur og lækre, tykke brunch-pandekager skal have kraftig temperatur. Du finder hurtigt ud af, hvilket trin du skal anvende til de forskellige retter, og ønsker du at justere de tre standardtrin, så temperaturen passer nøjagtigt til dine behov, så er der også mulighed for det. 

Trin 1: 160°C. Programmerbar fra 140-180°C.

Trin 2: 200°C. Programmerbar fra 180-220°C.

Trin 3: 220°C. Programmerbar fra 220-240°C.

Simrefunktion
Som noget ekstra har kogepladen også en temperaturkontrolleret simrefunktion, som giver dig flere åbenlyse fordele. Du har måske haft "fornøjelsen" af at skulle tilsætte en eller anden form for væske til din ret, men i samme øjeblik du hælder fx fløden ved, så sprøjter det ud over det hele. Denne situation kan du helt undgå ved at gøre brug af Mieles simrefunktion på de nye induktionskogeplader med TempControl. Tryk på ikonet for simrefunktionen og afvent at ikonet lyser fast uden at blinke. Hæld så trygt din væske på panden og lad din sauce stå og simre, til den er færdig. 

Holde-varm-funktion
Bliver en ret færdig før noget af det andet, du er i færd med at tilberede, kan du sænke temperaturen yderligere, så retten blot holdes varm, indtil den skal serveres. Med Holde-varm+-funktionen på TempControl-zonen kan du endda sænke temperaturen til et ønsket niveau helt ned til 50°C. Dette betyder, at du kan sikre, at din bearnaise holder sig konstant under 60°C under tilberedningen, og at din mørke chokolade smelter på konstante 50°C, før du efterfølgende temperere den yderligere til 30-32°C ved hjælp af fx stuevarm chokolade.

Og så er der vist kun tilbage at sige "Bon appetit"!

Læs mere om alle de stærke features på Mieles induktionskogeplader Gå til kogepladeoversigt

Selv en Gastromand kan blive imponeret

Se filmen, hvor Brian fra gastromand.dk laver bearnaisesauce - helt uden stress

Vi inviterede Brian fra gastromand.dk ind i Mieles Aktiv Køkken, hvor han bl.a. testede sin opskrift på bearnaisesauce på en af Mieles nye induktionskogeplader med TempControl. Bearnaisesauce er altid en særlig udfordring at lave, fordi den skiller, hvis temperaturen kommer over ca. 63ºC. Men det er der råd for med Miele TempControl. På Holde-varm+-funktionen har du nemlig mulighed for at gå ind og indstille temperaturen til et ønsket niveau mellem 50ºC og 90ºC (med 5ºC intervaller). Dermed kan du sikre, at din bearnaise holder sig konstant under 60ºC, så den aldrig skiller.