Ratatouille

Farvestrålende tilbehør til aromatisk fisk.

Ratatouille, der stammer fra Nice, er en traditionel del af det franske provencekøkken, men i dag er retten populær i utallige variationer i hele Europa. Denne opskrift er særligt god til havrude.

Ratatouille blev engang anset for at være de fattiges mad. De tilberedte grøntsagsrester i timevis, og nogle gange fandt også affald fra grøntsager vej i gryden. Retten stammer oprindeligt fra provencekøkkenet i Nice, og disse rødder afspejles i navnet: "rata" betyder "mad" og "touille" betyder "rør". Så ratatouille betyder bogstaveligt talt "rørt mad", som tilberedes og simrer i mange timer. Men det skal du ikke lade dig snyde af. I dag er ratatouille populært i hele Europa og har endda fundet vej ind i nogle af verdens bedste kokkes køkkener. Retten består grundlæggende af løg, hvidløg, peberfrugter, tomater og ofte auberginer, men der er rigtig mange variationer, fordi retten er blevet så udbredt. Men én ting har alle variationerne til fælles: Ratatouille anses for at være meget sundt pga. det høje grøntsagsindhold, og retten er også nem at fordøje.

Tilberedningstid: 70 minutter
Aktiv tilberedningstid: 30 minutter
Tid i ovnen: 40 minutter

Portioner: 2

Ingredienser:

  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • ½ squash
  • 6 cocktailtomater
  • 6 svampe
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk timianblade
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk havsalt
  • ½ tsk sort peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 kviste rosmarin

Køkkenredskaber: Kniv, skærebræt, vakuumpose

Tilberedning:

  1. Skyl grøntsagerne, og skræl efter behov. Skær dem i regelmæssige, mundrette stykker.
  2. Hak skalotteløget fint, bland med hvidløg, krydderier og krydderurter, og tilsæt blandingen til grøntsagerne.
  3. Kom det hele i en vakuumpose, og forsegl posen i vakuumforseglerskuffen på indstilling
  4. Brug "Sous vide"-indstillingen, og tilbered ratatouillen i dampovnen på den andennederste rille. Temperatur: 65 °C, tid i ovnen: 40 minutter
  5. Tag det hele ud af vakuumposen, anret på tallerkener, og garnér med rosmarinkviste.

Tip: God til aromatisk fisk.
 

Billede: © AdobeStock

Til top