Miele

Kyle ConnaughtonUdtryk øjeblikket

Selvom han er en 3-stjernet Michelin-kok, er Kyle Connaughton helt nede på jorden. Han elsker urtehaven og tilbereder mad, fordi han holder af at gøre andre glade og er uendeligt fascineret af det japanske køkken. At leve et liv, der overskrider alt det kendte, indebærer for ham, at man aldrig hviler på laurbærrene.

“Livet er for kort til at blive i komfortzonen. Man skal blive ved med at udfordre sig selv.”
Kyle Connaughton3-stjernet Michelin-kok

Som ejer af og chefkok hos restauranten “Single Thread” i Sonoma County i Californien dedikerer Kyle sig til sine ingredienser - lige fra deres oprindelse til præsentationen på tallerkenen. På sin 2 hektar store farm dyrker han grøntsager, som han forarbejder frisk i sit køkken efter høsten. På den måde fastholder han øjeblikket og skaber med sine kreationer en forbindelse til nuet for sine gæster.

Californien møder Japan

“Ved anretningen, eller når jeg skal arbejde præcist i køkkenet, anvender jeg udelukkende spisepinde, fordi jeg godt kan lide deres naturlige rytme, deres flow. Generelt anvender jeg få, men til gengæld rigtig gode og funktionelle, køkkenredskaber.”

Kærligheden til den japanske kultur opdagede Kyle allerede, da han som niårig regelmæssigt var med på sin fars forretningsrejser på Stillehavet til den fjerne ø. De to spiste ofte på japanske restauranter i Los Angeles og fløj gentagne gange til Japan for at lære landets kultur og køkken bedre at kende. Inspireret af disse erfaringer begyndte Kyle sin karriere på japanske restauranter, gik på en af de mest anerkendte japanske madlavningsskoler og tog sin uddannelse i Japan, inden han flyttede til Hokkaido.

“Vi er altid på udkig efter det næste store kreative gennembrud - hvad er innovativt? Hvad kan vi skabe, som ingen endnu har set?”

Kyle og Azuma

Den tætte forbindelse til både naturen og den japanske kultur er blot to af grundene til, at Kyle og blomsterkunstneren Azuma Makoto straks var på bølgelængde. “At arbejde sammen med andre kunstnere og kunsthåndværkere er så inspirerende for os kokke”, siger Kyle. “Der er så mange paralleller mellem Azumas blomsterverden og vores kulinariske verden.”

Diskret elegance - arbejdet med dampovnen med ovnfunktion

Inspireret af dampovnen med ovnfunktion har de begge valgt simple ingredienser og derudfra skabt noget usædvanligt. Således har Kyle sat meget forskellige grøntsager sammen og kombineret dem med et perfekt stykke fisk. En genialt enkel, men ganske særlig ret.

Se mere om dampovnen med ovnfunktion

En sauce af silken tofu, avocado og krydderurter har dannet grundlaget, som kombinerede de forskellige grøntsager og fisken med hinanden. Kyle koncentrerede sig om den præcise tilberedning af hver enkelt ingrediens og sikrede på den måde, at alle forskellige aromaer harmoniserede perfekt med hinanden.

Fasthold øjeblikket - arbejdet med induktionskogepladen med full surface-induktion

“Det, jeg især godt kan lide ved denne induktionskogeplade, er, at man kan gøre så mange ting på en gang. Hidtil har teknologien ikke givet os mulighed for at bevæge os med en sådan elegance og et sådant flow i køkkenet - men det er lige præcis det, vi søger i køkkenet”, siger Kyle. Resultatet er et øjebliksbillede af dagen, det bedste, som sæsonen har at byde på, opdelt i flere små retter.En ret, hvor man kan smage hver enkelt nuance, og hvor hvert element er tilberedt præcist og præsenteret kunstnerisk.”

Se mere om induktionskogepladen

“Der er en japansk talemåde, der hedder “Kaizen” og betyder en forandring til det positive. Hver dag taler vi om, hvordan vi virkelig kan lave om på noget. I den forbindelse må man ikke standse op, aldrig opgive sin nysgerrighed, aldrig stille sig tilfreds med det gennemsnitlige og altid forsøge at nå det næste niveau.”