Miele

Helena RizzoRundt omkring os venter historier på at blive opdaget

At vise sig fra sin bedste side betyder for den anerkendte stjernekok Helena Rizzo at åbne sig for det nye og altid ville overgå sig selv. Hun mener, at inspirationen til at overskride grænser kan findes overalt - hvis blot man vælger det rigtige perspektiv.

“Jeg tror, at man kan skabe det ekstraordinære, hvis man gør det, man elsker og har hjertet med sig.”
Helena RizzoVerdensanerkendt stjernekok

På Helenas restaurant “MANÍ” i Sao Paulo står sammensmeltningen mellem det brasilianske og det europæiske køkken i centrum. Hun er sikker på, at kombinationen af påvirkninger, kulturer og erfaringer bringer alt og alle op på et højere niveau.

Inspireret af verden

“Jeg kan blive inspireret af en ingrediens eller en rejse. Men jeg kan også læse en bog eller noget interessant - og det giver mig ideen til en ret.”

Helena har altid villet se verden, lære nye ting og finde den store, usædvanlige kærlighed i sit liv. Som en, der kan se den naturlige skønhed i stort set alt, førte vejen hende fra arkitekturstudiet via modelarbejde til hendes største passion - gastronomien.. Brasilianeren har boet og arbejdet i forskellige europæiske byer, hvor hun har lært af de bedste - og det gælder ikke kun i køkkenet, men også i livet.

“Jeg tror helt klart på, at vi sammen kan skabe vidunderlige ting.”

Helena og Azuma

Som en, der lader sig inspirere af forskellige kulturer, synes Helena også, at Japan og det japanske køkken er fascinerende - og blomsterkunstneren Azuma Makotos arbejde har i hendes øjne “det fokus, som også det japanske køkken har”. Stjernekokken var begejstret for, hvordan Makoto kunne fastholde blomsternes naturlige skønhed ved hjælp af frysning. I deres samarbejde ønskede hun at skabe en ret, der fastholder et øjeblik, standser virkeligheden et kort øjeblik og inviterer til at opleve det usædvanlige.

Når det hele afhænger af timing: ovnen fra Mieles Generation 7000

Ved madlavning er tiden en afgørende faktor. Hvad enten det gælder tiden, inden en ingrediens bliver mør, eller den tid, som en gæst venter på sin mad - så skal timingen være rigtig. Derfor var Helena også så imponeret af ovnen fra Mieles Generation 7000. Hun kan stole fuldt og fast på produktets innovative teknologi, der sikrer altid perfekte resultater - og dermed give sin kreativitet frit løb. Samtidig har hun friheden til at koncentrere sig om det kunstneriske udtryk ved sin ret og placere farverne således, at hendes arbejde kompletterer Makotos arbejde perfekt - og samtidig skaber en kontrast til dette.

Inspireret af farverne i Makotos arbejde kreerede Helena først en fiskeret med ovnen fra Mieles Generation 7000 - en iscenesættelse af farver og ingredienser: med søde kartofler, indlagt blomkål, squash og sprøde hvidløg. Som anden ret valgte hun and, som hun kombinerede med radicchio, løg og blåbær. Ingredienserne rundt om kødet arrangerede hun som en vinge for at udtrykke den store frihed, som alle skal have mulighed for at opleve under madlavningen.

“Jeg mener, at det at tilberede mad med den slags køkkenteknologier giver os en ny selvbevidsthed - og det er meget beroligende. Efter min mening kan alle i dag lave rigtig god mad takket være disse teknologier. Hver og en.”