Kyle Connaughton

Udtryk øjeblikket

Selvom han er en 3-stjernet Michelin-kok, er Kyle Connaughton helt nede på jorden. Han elsker urtehaven og tilbereder mad, fordi han holder af at gøre andre glade og er uendeligt fascineret af det japanske køkken. At udleve sin sande kreativitet, indebærer for ham, at man aldrig hviler på laurbærrene.

  

Han benytter disse produkter

Innovative funktioner

Dampovne med ovnfunktion

Progressiv madlavning

Induktionskogeplader

Intelligent madlavning

Ovne

“Livet er for kort til at blive i komfortzonen. Man skal blive ved med at udfordre sig selv.”

Kyle Connaughton, stjernekok udmærket med 3 Michelin-stjerner

Som ejer af og chefkok hos restauranten “Single Thread” i Sonoma County, Californien dedikerer Kyle sig til sine ingredienser - lige fra deres oprindelse til præsentationen på tallerkenen. På sin 2 hektar store farm dyrker han grøntsager, som han forarbejder friske i sit køkken efter høsten. På den måde fastholder han øjeblikket og skaber med sine kreationer en forbindelse til nuet for sine gæster.

 

      

Californien møder Japan

“Ved anretningen, eller når jeg skal arbejde præcist i køkkenet, anvender jeg udelukkende spisepinde, fordi jeg godt kan lide deres naturlige rytme, deres flow. Generelt anvender jeg få, men til gengæld rigtig gode og funktionelle, køkkenredskaber.”

Kærligheden til den japanske kultur opdagede Kyle allerede, da han som 9-årig regelmæssigt var med på sin fars forretningsrejser på Stillehavet til den fjerne ø-gruppe. De to spiste ofte på japanske restauranter i Los Angeles og fløj gentagne gange til Japan for at lære landets kultur og køkken bedre at kende. Inspireret af de erfaringer begyndte Kyle sin karriere i japanske restauranter, gik på en anset japansk kokkeskole og uddannede sig om Japan, inden han sågar flyttede til Hokkaido.

 

Chefkok møder kunstner

Kyle og Azuma

Den tætte forbindelse til både naturen og den japanske kultur er blot to af grundene til, at Kyle og blomsterkunstneren Azuma Makoto straks var på bølgelængde. “At arbejde sammen med andre kunstnere og kunsthåndværkere er så inspirerende for os kokke”, siger Kyle. “Der er så mange paralleller mellem Azumas floraler og vores kulinariske verden.”

 

Diskret elegance - arbejdet med dampovnen med ovnfunktion

Inspireret af dampovnen med ovnfunktion har de begge valgt simple ingredienser og deraf skabt noget usædvanligt. Således har Kyle sat meget forskellige grøntsager sammen og kombineret dem med et perfekt stykke fisk. En genialt enkel, men ganske særlig ret.

Se mere om dampovne med ovnfunktion

En sauce af silketofu, avocado og krydderurter har dannet grundlaget, som kombinerede de forskellige grøntsager og fisken med hinanden. Kyle koncentrerede sig om den præcise tilberedning af hver enkelt ingrediens og sikrede på den måde, at alle de forskellige aromaer harmoniserede perfekt med hinanden.

“Vi er altid på udkig efter det næste store kreative gennembrud - hvad er innovativt? Hvad kan vi skabe, som ingen endnu har set?”

 

 

Fasthold øjeblikket - arbejdet med kogepladen med full surface-induktion

“Det, jeg især godt kan lide ved denne induktionskogeplade, er, at man kan gøre så mange ting på en gang. Hidtil har teknologien ikke givet os mulighed for at bevæge os med en sådan elegance og et sådant flow i køkkenet - men det er lige præcis det, vi søger i køkkenet”, siger Kyle. Resultatet er et øjebliksbillede af dagen, det bedste, som sæsonen har at byde på, opdelt i flere små retter. En ret, hvor man kan smage hver enkel aroma, og hvor hvert element er nøjagtigt tilberedt og præsenteret kunstnerisk.”

 

Så er det din tur

Start, parat, madlavning!

      

Læs mere

Azuma Makoto

Den verdenskendte blomsterkunstner fra Japan har inspireret vores tre chefkokke til at skabe noget ekstraordinært.

Helena Rizzo

Denne utroligt talentfulde chefkok fra Brasilien knytter en historie til alle de ingredienser, hun møder.

Dalad Kambhu

Dalad Kambhu er Michelin-kok med en enestående madlavningsstil og en usædvanelig livshistorie.

Opdag en ny madlavningsverden med Generation 7000-ovne, induktionskogeplader, espressomaskiner og meget mere.

Miele. Kvalitet forud for sin tid