Helena Rizzo

Historier, der venter på at blive opdaget

Den verdensberømte chefkok, Helena Rizzo, mener, at man er nødt til at være åben over for verden og altid ønske at blive bedre, hvis man vil udleve sin kreativitet. Hun synes, der er inspiration at finde alle overalt, hvis bare man antager det rette perspektiv.

Hun benytter disse produkter

Innovative funktioner

Ovne

Progressiv madlavning

Dialogovn

Intelligent madlavning

Induktionskogeplader

“Jeg tror, man kan skabe det ekstraordinære, hvis man gør det, man elsker og har hjertet med sig.”

Helena Rizzo, stjernekok med et verdensrenommé

På Helenas restaurant “MANÍ” i Sao Paulo står sammensmeltningen mellem det brasilianske og det europæiske køkken i centrum. Med kreativ fusion af de mangfoldige kulturer følger hun sin lidenskab og begejstrer altid sine gæster på ny måder.

 

  

Inspireret af verden

“Jeg kan blive inspireret af en ingrediens eller en rejse. Men jeg kan også læse en bog, hvor det står noget interessant - og det kan give mig ideen til en ret.”

Helena har altid villet se verden, lære nye ting og finde den store, usædvanlige kærlighed i sit liv. Som en, der kan se den naturlige skønhed i stort set alt, førte vejen hende fra arkitektstudiet via modelarbejde til hendes største passion - gastronomien. Brasilianeren har boet og arbejdet i forskellige europæiske byer, hvor hun har lært af de bedste - og det gælder ikke kun i køkkenet, men også i livet.

“Jeg tror helt klart på ... at vi sammen kan skabe vidunderlige ting.”

Chefkok møder kunstner

Helena og Azuma

Som en, der lader sig inspirere af forskellige kulturer, synes Helena også, at Japan og det japanske køkken er fascinerende - og blomsterkunstneren Azuma Makotos arbejde har i hendes øjne “det fokus, som også det japanske køkken har”. Stjernekokken var begejstret for, hvordan Makoto kunne fastholde blomsternes naturlige skønhed ved hjælp af frysning. I deres samarbejde ønskede hun at skabe en ret, der holder på momentet, kort standser virkeligheden og inviterer til oplevelsen af noget usædvanligt.

 

Når det hele afhænger af timing: ovnen fra Mieles Generation 7000

I madlavning er tiden en afgørende faktor. Hvad enten det gælder tiden, inden en ingrediens bliver mør, eller den tid, som en gæst venter på sin mad - timingen skal være rigtig. Derfor var Helena også så imponeret af ovnen fra Mieles Generation 7000. Hun kan stole fuldt og fast på produktets innovative teknologi, der vedvarende sikrer perfekte resultater - og dermed give sin kreativitet frit løb. Samtidig har hun friheden til at koncentrere sig om det kunstneriske udtryk ved sin ret og placere farverne således, at hendes arbejde komplementerer Makotos arbejde perfekt - og samtidig skaber en kontrast til dette.

 

 

Inspireret af farverne i Makotos arbejde kreerede Helena først en fiskeret i ovnen fra Mieles Generation 7000 - en iscenesættelse af farver og ingredienser: med søde kartofler, marineret blomkål, squash og sprøde hvidløg. Som anden ret valgte hun and, som hun kombinerede med radiser, løg og blåbær. Ingredienserne rundt om kødet arrangerede hun som en vinge for at udtrykke den store frihed ved madlavning, som alle skal have mulighed for at opleve.

 

“Jeg mener, at det at tilberede mad med den slags køkkenteknologier giver os en ny selvbevidsthed - og det er meget beroligende. Efter min mening kan alle i dag lave rigtig god mad takket være disse teknologier. Hver og en.”

 

Så er det din tur

Start, parat, madlavning!

      

Læs mere

Azuma Makoto

Den verdenskendte blomsterkunstner fra Japan har inspireret vores tre chefkokke til at skabe noget ekstraordinært.

Kyle Connaughton

Vinderen af “Asia's Best Restaurant” 2015-2018 forsyner altid sine retter med en ny rytme.

Dalad Kambhu

Dalad Kambhu er Michelin-kok med en enestående madlavningsstil og en usædvanelig livshistorie.

Opdag en ny madlavningsverden med Generation 7000-ovne, induktionskogeplader, espressomaskiner og meget mere.

Miele. Kvalitet forud for sin tid