
Azuma Makoto
Naturens skrøbelige skønhed
Spørger man den anerkendte kunstner Azuma Makoto, hvad der er hans største inspiration, svarer han uden at tøve: “Naturen”. Fordi han er fascineret af dens skrøbelighed. For Miele har han benyttet sig af dette følsomme medie til at udforme en kunstnerisk parallel til madlavning på højeste niveau.
Udstyret gør forskellen



“Jeg har en dyb, intuitiv forbindelse til blomster. Hvad enten det er i mit studio i Tokyo eller på mine rejser.”
Verdenskunstner
Epicenteret for hans kreative arbejde er hans eksklusive blomsterbutik i Tokyo. Dog forlader han ofte sin hjemby for at rejse ud i verden, udstille og præsentere sin kunst eller opdage nye blomster og planter. Han er hele tiden i gang med at sætte grænser for derefter at flytte dem igen. For at skabe noget med en ægte indflydelse på menneskeheden.
Makotos værker har deres oprindelse i “Ikebana” - den traditionelle japanske kunst at arrangere blomster. At arrangere blomsterne præcist, samtidig med at man kommunikerer med dem, sætter Makoto i en meditativ tilstand. I dette øjeblik er han helt rolig og kan give sin kreativitet frit spil. Isskulpturerne, som han har skabt til Miele, viser netop dette øjeblik - og gør det tilgængeligt for andre.

Søn af en chefkok
Som søn af en kok har Makoto ofte set sin far arbejde og dermed fået stor respekt og passion for denne profession: “Madlavning er en stor kunst, der i høj grad ligner blomsterkunsten. På begge områder vælger, arrangerer og kontrollerer man naturlige materialer - og overvejer, hvordan man dermed kan påvirke menneskeheden”. Kunstnere og chefkokke ved, at man har brug for det bedste værktøj for at skabe noget unikt.
“Jeg har set stjernekokkene arbejde og blev imponeret over deres fabelagtige håndværkskunst. Hvordan kan de med blot en ret udtrykke så meget forskelligt?”

Udstyret gør forskellen
Spørger man Makoto om hans arbejdsmetode, vil han straks fortælle om sin saks. Hvis man vil sætte store ting i gang, har man brug for et værktøj, man kan stole på. Et værktøj, der udgør en forlængelse af kroppen, og som man kan bruge til at kontrollere hver lille detalje med.

Fire blomsterinstallationer
Makoto har kreeret fire forskellige blomsterinstallationer - hver enkelt inspireret af både den fundamentale teknologi i det enkelte indbygningsprodukt til køkkenet og af naturlige landskaber. En gletsjer til Dialogovnen, en ørken til ovnen, en sø til induktionskogepladen og en regnskov til dampovnen med ovnfunktion. Resultaterne er kombinationer af farver og teksturer, der gengiver verdener, som ingen før kunne forestille sig. Hver af dem er en invitation til at opleve nye højder i håndværkskunst, design og performance.
“Det er vigtigt at føle sig godt tilpas. Men også at berige mennesker.”

Så er det din tur
Start, parat, madlavning!
Læs mere

Gaggan Anand
Vinderen af “Asia's Best Restaurant” 2015-2018 forsyner altid sine retter med en ny rytme.

Kyle Connaughton
Den 3-stjernede Michelin-kok er dedikeret til at perfektinere sine ingredienser - fra deres oprindelse til præsentationen på tallerkenen.

Helena Rizzo
Denne utroligt talentfulde chefkok fra Brasilien knytter en historie til alle de ingredienser, hun møder.

Dalad Kambhu
Dalad Kambhu er Michelin-kok med en enestående madlavningsstil og en usædvanelig livshistorie.
